Zoek in de motiebank

Veilig straatladen

In Zwolle is het niet toegestaan om met eigen stroom je auto op te laten als je geen eigen oprit hebt. De PvdA wil dat het college onderzoekt hoe mensen zonder eigen oprit op een veilige en toegankelijke manier hun auto kunnen opladen met eigen stroom, bijvoorbeeld met een kabelgoot of andere constructie.

Motie – Veilig straatladen.pdf (152,71 KB)
Downloaden

Zorgvuldig naar een brede zero-emissie zone

Bij Bossche ondernemers zijn zorgen over de invoering van de zero-emissie zone. De gemeenteraad wil daarom dat het college de invoering van de zero-emissiezone beter faciliteert en een plan opstelt om de uitvoering van het Schone Lucht Akkoord verder in gang te zetten door het verbreden van de maatregelen.

Motie – Zorgvuldig naar een brede zero-emissie zone.pdf (153,36 KB)
Downloaden

Eindhovense woonraad

PvdA, GL en D66 Eindhoven willen dat het college de oprichting van een woonraad van woningzoekenden onderzoekt. Deze woonraad kan dan betrokken worden bij participatietrajecten voor woningbouw, zodat woningzoekenden daar ook een stem in krijgen.

Motie – Eindhovense Woonraad.pdf (143,04 KB)
Downloaden

Eindhoven in dialoog, voor verbinding, tegen polarisatie

De terroristische aanslag in Israël en de hierop volgende oorlog en humanitaire ramp in Gaza laten diepe sporen na, zowel wereldwijd als binnen de Eindhovense gemeenschap. De gemeenteraad van Eindhoven wil gesprekken organiseren in de stad om verbinding, begrip en solidariteit te stimuleren en polarisatie tegen te gaan.

Motie – Eindhoven in dialoog, voor verbinding, tegen polarisatie.pdf (217,01 KB)
Downloaden

Instellen kinderraad en kinderburgemeester

PvdA Hendrik-Ido-Ambacht vindt dat kinderen de kans moeten krijgen om gevraagd en ongevraagd hun mening te geven over beslissingen die de gemeenteraad neemt. Daarom wil de PvdA dat er een kinderraad en kinderburgemeester komen. De motie werd unaniem aangenomen.

Motie – Kinderraad en kinderburgemeester.pdf (134,07 KB)
Downloaden

Meer taken? Dan ook knaken

De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam heeft unaniem de motie aangenomen dat als gemeente steeds meer taken uit moeten voeren, daar vanuit het rijk ook voldoende financiële middelen tegenover moeten staan.

Motie – Meer taken, dan ook knaken.pdf (111,87 KB)
Downloaden