Actueel
Help sportverenigingen de winter door

 

De energieprijzen rijzen de pan uit. Niet alleen heel veel huishoudens, maar ook de meeste sportverenigingen worden keihard geraakt. Nog maar net bekomen van de coronacrisis, waarin mensen niet mochten sporten, veel leden hun lidmaatschap beëindigden, de kantineopbrengsten opdroogden en vrijwilligers iets anders gingen doen, krijgen ze nu wederom forse klappen.


We kennen allemaal de verhalen: douchen na de sportles is er niet meer bij, het zwemwater is een paar graden kouder, de sporthal wordt niet meer verwarmd en om kosten te besparen worden de activiteiten teruggeschroefd. Een derde van de zwembaden en ijsbanen dreigt inmiddels de deuren te moeten sluiten.

Dat mogen we niet laten gebeuren. Sport is voor iedereen heel belangrijk. Juist in tijden van torenhoge inflatie is het verhogen van de contributie buitengewoon onverstandig. Een noodfonds om sportverenigingen in het nauw overeind te houden van het kabinet is daarom nodig, vindt ons Kamerlid Mohammed Mohandis. Samen met Inge van Dijk (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) heeft hij de regering daarom in een motie verzocht om de Kamer zo snel mogelijk te laten weten hoe sportverenigingen en -accommodaties, die door de stijgende energielasten in de problemen (gaan) komen, gesteund gaan worden.

Lokaal ondersteunen we deze actie van Mohammed van harte. Om het kabinet verder aan te moedigen om met een noodfonds te komen, vind je onder dit artikel de voorbeeldmotie die je in je eigen gemeente kunt indienen.


Afbeelding: Patricia Reihe | ANP