Actueel
Voorkom dat kinderen het kind van de rekening worden: structureel € 1,7 miljard er bij voor de jeugdzorg

De voorlopige verkiezingsuitslag is binnen en de formateurs zijn benoemd. Het zal hard gaan met de onderhandelingen voor de nieuwe coalitie en daarmee komt ook de vraag op tafel of gemeenten tegemoet gekomen worden in hun financiële posities, of de bijdrage aan het gemeentefonds wordt verhoogd en of de tekorten in het sociaal domein worden gerepareerd. Allemaal vragen die bepalen hoe de lokale samenleving uit deze coronacrisis kan komen.

In de jeugdzorg zijn de tekorten schrikbarend. Het structurele tekort is becijferd op € 1,7 miljard. En daarin is dan al verwerkt wat je als gemeente zelf nog kunt doen aan kostenbesparingen. € 1,7 miljard wat lokaal moet worden bijgeplust om te voorkomen dat kinderen het kind van de rekening worden. Minister Hoekstra is hier voor gaan liggen.

Het moet echt anders. Het CLB heeft onderstaande brief gemaakt, die raadsleden, wethouders en andere CLB’ers onder de aandacht kunnen brengen van de onderhandelaars. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via de mail ([email protected]) of telefonisch (070-2629720). 

 

Afbeelding: Bart Maat | ANP
Bijschrift: Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) krijgen uit handen van kamervoorzitter Khadija Arib de opdracht om als verkenners aan de slag te gaan om te kijken welke coalitie de meeste kans maakt. De gesprekken starten maandag.