Tien à vijftien jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, met een gezin van zes op 47 vierkante meter of een huur van meer dan € 1000 voor een woning zo groot als een bezemkast. Dat is de realiteit van de huidige woningmarkt, waarin een passend en betaalbaar dak boven het hoofd steeds meer een bijzonderheid lijkt te worden.

Dat moet én kan anders. Hoe komen we weer tot een gedegen volkshuisvestingsbeleid? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen weer een passend en betaalbaar dak van goede kwaliteit boven het hoofd heeft? Kortom, hoe zorgen we ervoor dat goed wonen weer een vanzelfsprekendheid wordt? Over deze en nog veel meer vragen ging de inspiratiessie volkshuisvesting met  Prof. Dr. Peter Boelhouwer (hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft), die plaatsvond op woensdag 24 maart.

De presentatie van Peter is onderstaand te downloaden, evenals de CLB-handreiking over lokaal woonbeleid. Veel leesplezier! En voor vragen kan je natuurlijk altijd contact opnemen met het CLB via [email protected] of 070-2629720. 

 

Afbeelding: Hans van Rhoon | ANP