Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar tijd verdubbeld.

Op dit moment stagneert de problematiek niet eens, het blijft verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt onze toekomst. Het Woonprotest is het begin van een beweging van actiegroepen en organisaties uit het hele land die de komende tijd op verschillende plekken protesteren voor een radicale verbetering in het woonbeleid. Ook de landelijke PvdA, verschillende afdelingen en de JS hebben zich bij deze coalitie aangesloten.

Nu is het moment om verandering te eisen: het nieuwe kabinet komt eraan en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. p 12 september is het eerste woonprotest in Amsterdam en op 23 oktober vindt in Rotterdam het tweede protest plaats. meer informatie vind je hier