Actueel
Jacqueline Kalk naar Hilversum

Jacqueline Kalk neemt na veertien jaar afscheid van het Centrum voor Lokaal Bestuur. Op woensdag 29 mei is zij beëdigd tot wethouder in Hilversum, de gemeente waar ze al zes jaar raadslid was.

Jacqueline gaat zich de komende jaren bezighouden met Financiën, Sport, Wonen, Vergunningverlening, toezicht en handhaving, Participatie en Inclusiviteit. Hilversum heeft geluk met een bevlogen en waardengedreven wethouder als Jacqueline.

Jacqueline trad aan als secretaris/directeur van het CLB in november 2009. Het was het jaar waarin het CLB een zelfstandige bestuurdersvereniging van de PvdA werd. Samen met voorzitter Leen Verbeek heeft Jacqueline het verzelfstandigde CLB concreet vorm en inhoud gegeven. Het CLB groeide uit naar de organisatie die het vandaag de dag is. Weliswaar met minder leden dan in 2009 en in een heel ander politiek landschap, maar de inzet van Jacqueline bleef onverminderd groot.

Terug naar de basis is voor Jacqueline altijd van essentieel belang: waartoe is het CLB op aarde? Om onze politici met raad en daad bij te staan, met elkaar in contact te brengen en de toepassing van de sociaaldemocratische beginselen in de decentrale politiek te bevorderen. Dit verloor zij nooit uit het oog in haar werk, ze hamerde op waardengedreven en idealistische politiek. Jacqueline kan van abstracte discussies aangeven wat je daar als volksvertegenwoordiger of bestuurder in de praktijk mee kunt doen. Met haar scherpe blik, opbouwende feedback en puntige analyses heeft zij de afgelopen veertien jaar het CLB en PvdA’ers in den lande vooruit geholpen.

We bedanken Jacqueline voor haar enorme inzet, de fijne samenwerking en collegialiteit. Wij gaan haar missen, maar weten dat Hilversum er een bevlogen, immer opbouwende en kritische wethouder bij heeft. Wij wensen haar alle succes bij het uitoefenen van deze nieuwe functie.

Sofie Kuilman, Gert-Jan Leerink, Evelyne Lammerding