Lokaal Bestuur
Alle mogelijkheden van de nieuwe website op een rij

Deze week lanceren we onze nieuwe website, waar je nog beter terecht kan voor al je politieke vragen, je inspiratie kan halen uit al onze publicaties en waar je met de motiebank en ledenlijst gebruik kan maken van alle ervaring en kennis die er binnen de PvdA aanwezig is. Al met al zijn we trots op het eindresultaat. Hieronder vind je een korte uitleg van wat er allemaal mogelijk is en hoe je maximaal gebruik maakt van al het moois dat het CLB te bieden heeft.


Vers van de pers

Motiebank

In de gloednieuwe motiebank kan je terecht voor moties, schriftelijke vragen en initiatiefvoorstellen over alle onderwerpen die er in de gemeente, provincie of het waterschap toedoen. We verversen de motiebank wekelijks met het beste, meest rode materiaal, maar dat is niet alles: je kan je eigen moties, schriftelijke vragen of initiatiefvoorstellen ook makkelijk uploaden. Log in met je e-mailadres, ga naar de motiebank en volg de stappen.

Stap 1: klik op ‘document toevoegen’

Stap 2: kies een document om te uploaden, geef je document een naam en omschrijving. Selecteer ook wel type het is (motie, amendement, schriftelijke vraag of initiatiefvoorstel), welk thema en voor welke bestuurslaag (gemeente, provincie of waterschap). Klik vervolgens op ‘opslaan’.

 Stap 3: de motie staat nu in de motiebank en is door alle andere CLB’ers te downloaden. 

Door elkaars beste moties in te dienen, verwezenlijken we niet alleen onze sociaal-democratische idealen, maar maken we het elkaar ook makkelijker. Want waarom zou je zelf tijd steken in een motie die je collega’s uit een andere gemeente, provincie of waterschap al met succes hebben ingediend?

Ledenlijst

Als CLB’ers hoef je nooit alleen te staan. Je hebt je afdeling, zit namens de PvdA of een progressieve samenwerkingspartij in de fractie of het college en bent natuurlijk lid van de landelijke club. Maar zeker nu we elkaar voorlopig alleen digitaal te zien krijgen en alle fysieke bijeenkomsten tot nader orde geschrapt zijn, is het handig om je collega-CLB’ers een mailtje te sturen of te bellen.

Dat kan via de ledenlijst. Hier vind je met een paar klikken alle actieve PvdA-politici op lokaal, provinciaal en waterschapsniveau. Log met je e-mailadres in, ga naar de ledenlijst en vind met een paar klikken de CLB’er die je nodig hebt.

In het menu boven in beeld vind je de ledenlijst. Klik je hierop, dan krijg je een overzicht met alle leden. Natuurlijk kan je ook filteren op functie en gemeente. 

Ook kan je filteren op portefeuille, zodat je direct ziet welke collega’s dezelfde portefeuille hebben. Je kan zelf aan je profiel toevoegen wat dit is. 

Het prikbord

Het klinkt misschien ouderwets, maar is dat allerminst. Op het prikbord laat je heel makkelijk je vraag, suggestie of discussiepunt achter. Wil je wat meer informatie over onze activiteiten? Heb je een urgente kwestie, waar we als CLB of PvdA echt aandacht aan moeten besteden? Of wil je van gedachten wisselen over thema’s die er lokaal, provinciaal of in het waterschap toe doen? Op het prikbord kan je het allemaal delen. Als CLB reageren we heel snel op vragen en leiden we de discussie in goede banen.

Log in en ontdek hoe makkelijk het gaat. 


Het goede blijft

Lokaal Bestuur en verdiepende publicaties

Ja, het ziet er allemaal wat strakker uit, maar voor de rest blijft het goede bij het oude. Dus lees je eens in de veertien dagen de column van Jacqueline, houden we je met onze artikelen in Lokaal Bestuur wekelijks op de hoogte van de laatste politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en brengen we regelmatig verdiepende handreikingen uit, zodat je je prangende onderwerpen als wonen, armoede en werk verder eigen kan maken.  

Een overzichtelijke en volle agenda

Juist nu het fysiek onmogelijk is om ervaringen en kennis uit te wisselen, is het fijn dat we elkaar eens in de zoveel tijd spreken. In onze overzichtelijke agenda is er voor elk wat wils: van raadsleden tot gedeputeerden, en van het sociaal domein tot de Omgevingswet. Check de agenda en schrijf je met je eigen account in.

Stap 1: kies in de agenda een evenement waar je naartoe wil en klik hierop. 

Stap 2: klik op de knop aanmelden. 

Stap 3: je bent aangemeld!


Ontdek het nu zelf en activeer je account

Of het nu om de motiebank, de ledenlijst of de artikelen van Lokaal Bestuur gaat: je ontdekt de mogelijkheden van onze nieuwe website het beste zelf. Om daar volop mee aan de slag te gaan hoef je alleen maar je account te activeren met je bij ons bekende e-mailadres (het mailadres waarop je Lokaal Bestuur ontvangt).

Kom je er niet uit of heb je suggesties om de website nog beter te maken? Laat het ons dan weten via [email protected] of bel met 070-2629720 en we helpen je verder.