Afgehaakt Nederland
Wat kun je als bestuurder of volksvertegenwoordiger concreet doen om de groeiende kloof tussen afgehaakten en aangehaakten in onze samenleving te helpen dichten? Met het project Afgehaakt Nederland zijn wij in drie regio’s actief op zoek naar het antwoord op deze vraag. Lees hier meer over onze zoektocht.
125 jaar CLB
Tweede kerstdag 1901 kwam een twintigtal raadsleden van sociaaldemocratische huize voor het eerst bijeen. In Zwolle, de buitensociëteit. Waarom Zwolle? Dat was toen de enige plek die voor iedereen bereikbaar was. Met de trein.
Gemeentelijke minimaregelingen
Gemeenten mogen niet aan inkomenspolitiek doen, maar invloed op de bestaanszekerheid van inwoners hebben ze zeker met de minimaregelingen. Hebben de regelingen zin? En is het eerlijk dat je in de ene gemeente wel en in de andere geen inkomensondersteuning krijgt?
De mens terug in het middenbestuur
Juist het middenbestuur is uitermate relevant in de aanpak van de grote opgaven op wonen, klimaat en energie, landbouw. Tegelijkertijd lijkt het middenbestuur op steeds grotere afstand te komen van haar inwoners.
Op de schouders van reuzen
Waarom is de sociaaldemocratische boodschap op lokaal niveau zo urgent? En slagen de wethouders er ondanks de versplintering en verminderde electorale positie van de PvdA in de rode idealen waar te maken? In ons onderzoek Op de schouders van reuzen lees je hoe de wethouderssocialisten van nu dat voor elkaar krijgen.