Op dinsdag 9 augustus bereikte ons het zeer trieste en onverwachte bericht dat Wouter van der Schaaf in de vroege ochtend in zijn slaap is overleden.

Wouter was sinds 2016 een zeer loyaal en betrokken lid van de fractie van de PvdA in de gemeente Gooise Meren. Met verve droeg hij bij aan het debat over onderwijs en sport, en vocht hij voor de positie van de zwakkeren in de samenleving. Zo wond hij zich bijvoorbeeld behoorlijk op als het aandeel sociaal in bouwprojecten niet gehaald dreigde te worden. Wouter werkte als sociaal-democraat in hart en nieren bloedserieus en hard aan zijn onderwerpen. Hij deed dat met veel humor en relativeringsvermogen.

Onlangs sloot Wouter zijn fractiewerk af en werd hij unaniem door de leden van de Algemene Ledenvergadering tot voorzitter van de PvdA-afdeling Gooise Meren gekozen. Hij had veel zin in om zijn ideeën en plannen over de toekomst van de partij de komende tijd uit te werken.

Zijn aimabele en sportieve persoonlijkheid én zijn rijke achtergrond in het onderwijs en de sport, onder meer als coach en scheidsrechter bij de voetbalclub SDO, maakten Wouter tot een waardevolle en sympathieke vriend en onmisbare collega. Ondanks zijn pensionering stond Wouter nog steeds enkele dagen in de week voor de klas op diverse basisscholen in de regio. Dat hij zeer geliefd was bleek zonneklaar tijdens de verkiezingen in het kinderdebat, waar hij door de kinderen luid werd toegejuicht met meester Wouter.

Wouter stierf in het harnas. Hij was samen met zijn geliefde echtgenote Ariella op fietsvakantie in Duitsland. Wouter werd 72 jaar. Het is loodzwaar om over hem in de verleden tijd te moeten spreken, maar we zullen hem als mensenmens elke dag bij ons houden.

Namens de fractie en bestuur PvdA Gooise Meren,

Rolien Bekkema